Thursday, May 24, 2012

mata gatal & merah..ubatnye senang jew...



Assalamualaikum semua

Good morning to all, pada yang puasa, selamat berpuasa ^_^
Pagi nie cik shomel nak kongsi satu ilmu untuk sahabat-sahabat semua.

Pasti korang pon pernah terjadi gak kan, mata tetiba gatal n terus jadi merah
dah tak tahu nak buat ape…kalau dapat menggaru uuuiissshhh memang tak ingat laa kan,
bile dah merah mata, alamak???

Ouuuccchheww>>>>>>>


Pagi nie mata cik shomel gatal dan terus jadi merah, aduh pedih la bila dah gosok-gosok mata tu kan,
Time plak pagi-pagi tengah bersiap-siap nak pergi kerja, gigih laa cik shomel buat sesuatu, klu tak mata nie merah n gatal jew.. tetiba teringat sesuatu, sebelum nie pon pernah kena jgk, tapi dah lama tak kena tu yang jadi lupe, n tetiba tak ingat per nak buat,  

cik shomel pon terus ke dapur n ambil mangkuk kecik tu haa’ah isi air paip, then cik shomel pon celup kan mata yg merah kat dalam air tu. 
Alhamdulilah lepas jew celup mata tu ok dah, korang-korang meh cik shomel tolong ajar ea,


Step by Step>>>>

Mula-mula isi air dalam mangkuk kecik atau lebar skit, then letak mata korang yang merah n gatal tu kat dalam air, celup kan mata jgn laa lama kan, 5 minit pon dh cekup.last sekali biarkan mata tu dengan air, yang penting jangan dilap lepas mata tu dicelup okeyy…
insyallah hilang rasa gatal n dah tak merah lagi mata korang...


Terima kasih pada yg m'baca :)

7 comments:

  1. samerlah akak pun selalu buat mcm tuh nak kasi kekotoran yg mengganggu tu ilang syuh3 pergi kan?cumanyer terkedu jap part yang letak mata dalam air tuh kih3...boleh cabut pastu letak dlm tuh ek?hik3 seremmmm mak taw..tetibe tingat yg tempat letak tangan!larikkkkkkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...