Thursday, May 10, 2012

jom main teka-teki



Assalamualaikum semua...

Jom kite berteka teki...untuk rehatkan fikiran kite... =) 


Pertama :  Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia nie….



Kedua : Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya.



Ketiga : Apakah yang paling besar di dunia ini?



Keempat : Apakah yang paling ringan di dunia?



Kelima : Buka bukan meja, dilipat bukan baju.. Apakah ia?



Keenam : Dekat mana kita akan jumpa BANJIR dahulu, sebelum HUJAN…plg penting jawapannya bukan Negara Bahrain yer…. J



Ketujuh : Bila bola jauh, dia kejar.. bila bola dekat, dia mengelak.. ?




Kelapan : Jika diberi kertas ini...anda tidak akan m'bakar & membuangnya?




Kesembilan : sebelum masuk, ia keras... selepas masuk, ia lembik apa itu..??


Kesepuluh : Hutan ape yang paling popular di internet.. ?


Teka teki. Jom kita main teka teki. Jom jom jom. Sekali sekala nak jugak 
menguji minda yang agak agak tumpul tu. Sila sila teka jawapan...senang jew kot..hihihi.. 

hadiah insyallah ade...tapi rahsia laa hadiahnye. teka dulu ok..





Terima kasih pada yg m'baca :)

7 comments:

  1. Hwa..hwa..teka teki sudah datang....ok.cik rossa nak jawab yang first tu ialah kematian sbb ia semakin hampir dgn diri kita.second pulak taik hidung kot.hahaha...third is nafsu.keempat is angin.kelima pulak rehal yang tmpat letak Al-Quran tu.keenam lak tak tau la..cari dlm kamus dewan katenye.ketujuh is bola baling le tu.kelapan lak Ayat suci kot.kesembilan lak gula2 kopiko.kesepuluh ialah hutan amazon...wawawa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh cayalaa... lajunye jawab... hihihiihi

      Delete
  2. Waalaikummussalam....peh banyaknyer...
    Iolls try jelah
    Jawapan
    1)Allah...
    2)Tahi hidung....hahahaha kena korek dulu kemain susah...dh dapt buang huhuhu
    3)Sungai Besar leh tak?...kat Perak kan?
    4)Apabila kita memaafkan orang lain terasa ringan bebanan perasaan ni
    5)Rehal yg utk mengaji tu
    6)Dalam Kamus Dewan ler sebab Banjir kan mula2 tu huruf B then Hujan tu mula huruf H....fenat tau naip ni....
    7)Bola sepak kot...bile dh dekat kan kena sepak pulak
    8)Duit kertas
    9)Gula kapas
    10)Hutan Amazon


    Peh letihnyer pikir...tak sabo nk tau jawapan

    ReplyDelete
  3. nih nak dera kepala mak nih tau?
    1)Mati
    2)tahi hidung eiii..
    3)hawa nafsu
    4)Meninggalkan solat,atau angin, kapas,debu
    5)Rehal
    6)jawapannyer ada dalam kamus, especially kamus dewan bahasa iaitu akan jumpa perkataan banjir dulu baru hujan.
    7)bola baling ke bola tampar ke bola sepak.
    8)duit kertas
    9)chewing gum..gula2 getah.
    10)Amazon
    cik shomel cepatlah annouce kikiki...akak cuba memeriahkan umah cik shomel..gd luck buat semu..):

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah nih single answer utk soalan berikut..
      4)meninggalkan solat..
      7) bola badminton dah tukar sebab tengok yg lain sama jer jawapannyer kih3..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...