Monday, December 31, 2012

Will Be Miss U 2012...





google



Bismillahirramanirrahim


Selamat datang 2013, selamat tinggal 2012....banyak kenangan pahit dan manis sepanjang 2012….alhamdulilah sampai hari nie kite masih celik di mukabumi ini, walaupon macam-macam yang membuat andaian bahawa kiamat 21/12/2012…tapi andaian itu bukan boleh dibuat-buat….ini semua kerja tuhan…betul tak…???

Untuk diriku sendiri 2012 memang susah untuk dilupakan…kenangan yang menjiwaii
perasaan pada pertengahan tahun hari tu, diriku diuji olehNya, dimasukkan ke hospital kerana #demam denggi yg ke-2 dalam hidupku, 16 hari di hospital dan kritikal yang cukup merisaukan…..
Syukur alhamdulilah sekarang masih diberi nafas yang baru, sebelum ke tahun 2013…

Ok. Sebelum sehari melangkah ke tahun baru, berita gembira, semalam lahir laa seorang puteri, (gugurl) Seberat 3.85kg …baby penutup tahun 2012…hehe, kecian mama dia doa supaya lahir 1.1.2013, tapi baby tak sabar nak tengok dunia kan…. J apepon tahniah maksu….first time kena teman orang nak bersalin, cuaakkkk sangat..hehe….nasib laa tak lama, kalau tak cirit birit kot kat depan hospital tu….hehehe… Hanya mampu berdoa supaya permudahkan segala proses bersalin…sowy tak sempat nak ambil gambar sicomeel semalam..



V
V
V
V
V
V

Masa lalu adalah sejarah
hari ini adalah goresan
hari esok adalah harapan
Selamat datang sms tahun baru 2013
Seiring dengan perginya kenangan, menyambut harapan
Selamat tinggal kenangan, selamat datang Harapan.





Terima kasih pada yg m'baca :)

Konsert Ambang 2013







Bismillahirramanirrahim

{Konsert Ambang 2013 PUTRAJAYA}




Terima kasih pada yg m'baca :)

Thursday, December 27, 2012

Ole-Ole Dari....???




Bismillahirramanirrahim


Hai semua…korang semua shat kew?... bersyukur hari nie kite masih lagi bersama n terus menaip, hai chack J hehe…terperanjat kew? {drama sekejp} Okla korang-korang sekarang kan musim hujan…so yang mana dok kat pantai timur tu harus  laa berjaga-jaga…banjir lagi, dan lagi dan lagi…huwahuwa…

Kite tukar tajuk pulak, kite nak bagitahu n nak tunjuk kat korang-korang semua kite kan bulan nie dapat banyak ole-ole dari member dan rakan-rakan ofis kite…best sangat diowg ingat kat kite….sayang sis2 smua.. sentiase ingat kat kite yang comelnie…hehehe.

Kat ofis nie kite yang pling muda dalam dept. kite… so kite laa pling manja ngan diowang…bertuah kite dapat kenal ngan diowg…lepas nie diowg dah kena pindah…huwahuwa, bile laa dapat gile-gile macam tiap2 kite selalu buatkan, sedew sbnarnye bile dapat tahu….tapi nak wat macam mane…kite kena terima laa hakikatnya jugak…ade kew kawan-kawan baru yang boleh join kite nanti…selalunye bile dah dapat kawan sehati sejiwa, sekepala, aktiviti berjimbasss kemana-mana sesame….selalu berpisah, kenapa ? dan kenapa?


Okla takmo sedew-sedew dah, hati nie dah boleh terima skit2, walaupon diowg masih ade lagi….hehehe….tq akak2ku yang selalu melayan kerenah adikmu ini….

Ok berbalik pada tajuk……korang xsabarkan nak tengok ole-ole tu kn…ok scroll kat bwah nie tw…nnt jumpa laa…

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
5
4
3
2
1


~taddaaa~




nie dari sis art, coomeeikan kura-kura nie....suke sngat




nie dari sis rossa baru balik dari genting a.k.a london...hehehe





nie dari sis linda balik dari vietnam.....pling jauh bercuti, tudung halfmoon....


^

Terima kasih pada yg m'baca :)

Wednesday, December 26, 2012

~jom kite kaji berape banyak kalori kite gunakan dlm makanan sehari~




Bismillahirrahmanirrahim....

Selamat pagi reader2 smua....hari nie nak ajak semua kaji berape manyak kalori kite dah guna dalam makanan ok, dalam sehari... sudah terlebiiihhh kahh, atau kurang kalori yang kite ambil....??? kat bawah nie semua tu akan terjawab, setiap hari kite pasti akan makan kan...kalau x bernyanyi-nyanyi laa prot kite nie..hehehe....orang malaysia kaya dengan pelbagai makanan....pasti setiap hari kite nak makan dan rasa pelbagai juadah...oklaa selamat mengkaji korang-korang....



Kaedah pengiraan kalori makanan 
Daily Energy Requirement = berat(kg) * 30 kalori
contoh: berat seseorang 45kg.  Kiraannya ialah 45kg * 30 = 1350 kalori setiap hari
kalau kita hendak mengurangkan 1 kg dalam masa seminggu maka kita perlulah mengurangkan 1kg dari kiraan kalori.
contohnya 45kg - 1kg = 44 kg
pengambilan kalori yang perlu diambil ialah 44 *30 = 1320 kalori setiap hari.
baki 30 kalori lagi (1350-1320 kalori) kita akan tolak dari lemak-lemak yang terkumpul dalam badan kita.


PANDUAN MENGIRA KALORI MAKANAN
Kategori:Kuih Muih
1. Kasuiberkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori
8. Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori
9. Karipap (sebiji) = 130 kalori
10. Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori
11. Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori

Kategori: Lauk Pauk
1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepotong) = 210 kalori
5. Daging lembu kari berkuah (2 kotak mancis) = 130 kalori
6. Ayam kari berkuah (sepotong) = 250 kalori
7. Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori
8. Ayam tandoori (sepotong) = 220 kalori
9. Sambal udang (setengah cawan) = 70 kalori
10. Sambal sotong (setengah cawan) = 55 kalori
11. Telor goreng (sebiji) = 110 kalori
12. Taukua goreng (sekeping) = 110 kalori
13. Kacang panggang dalam tin (2 sudu makan) = 40 kalori

Kategori: Makanan Rutin
1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

Kategori: Makanan Segera
1. Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori
2. Nugget ayam (satu) = 60 kalori
3. Kentang lecek (satu tub kecil) = 90 kalori
4. Sayur kobis hancur (satu tub) = 75 kalori
5. Burger keju (satu) = 425 kalori
6. Kentang goreng (satu kantung kecil) = 405 kalori
7. Sate ayam (secucuk) = 35 kalori
8. Pizza berkeju (sepotong) = 240 kalori

Kategori: Buah-buahan
1. Tembikai (sepotong) = 20 kalori
2. Betik (sepotong) = 45 kalori
3. Pisang emas (2 biji) = 76 kalori
4. Durian (5 ulas) = 64 kalori
5. Limau (sebiji) = 42 kalori
6. Jambu batu (sebiji) = 110 kalori
7. Nenas (sepotong) = 59 kalori
8. Epal (sebiji) = 63 kalori
9. Ciku (sebiji) = 44 kalori
10. Mangga (sebiji) = 103 kalori

kategori: Minuman
minuman berkabonat 1 tin 285g - 120 kal
minuman kotak 250g - 105 kal
susu tepung penuh krim 1 sudu makan - 33 kal
susu tepungtanpa lemak 1 sudu makan - 25 kal
aiskrim 2 skop- 390 kal
susu pekat manis 1 sudu makan - 71 kal
yogurt rendah lemak 1 cawan - 90 kal
mentega 2 sudu teh - 75 kal
keju chedar 1 keping -58 kal



Petua memilih makanan di restoran :
sebelum menempah meja, dapatkan maklumat sama ada bahan ramuan hidangan dapat ditukar
baca menu dengan teliti dan pilih makanan yang sihat. Pilih makanan yang bersayur.
Minta salad tanpa dresing
minta makanan yang kurang berminyak, garam dan tanpa serbuk perasa (MSG). Minta yang menggunakan perasa seperti rempah atau herba
pilih hidangan yang dikukus, rebus, panggang atau dibakar
jika ada sos, minta ianya disajikan berasingan
jika anda memerlukan makanan yang rendah kolestrol, elakkan makanan berdaging seperti otak, hati dan buah pinggang atau ketam, udang atau sotong
pilih makanan yang disediakan pada asalnya memang berkalori rendah
minta buah-buahan sebagai pencuci mulut
minum air, teh atau kopi tanpa gula daripada meminum minuman ringan yang manis atau beralkohol


sumber : kalori makanan

Terima kasih pada yg m'baca :)

Tuesday, December 11, 2012

kawal pemakanan dan maintain berat badan...







Bismillahirrahmanirrahim…

Mengambil air tepi perigi
Kepada semua Selamat Pagi...
(sekadar pembuka bicara)


 Pagi tadi BW kat blog seorang member blogger, tertarik dengan enrty dia, jadi kite kongsilaa dengan korang-korang jugak..pasti korang pon tercari-cari jugak kan petua nie, jom nak kongsikan tips ringkas tentang macamana nak kawal pemakanan dan maintain berat time kenduri kendara sekarang ni?

bukan ape musim cuti sekolah memang banyak kenduri kendara, tak kisah laa kenduri apa yang korang dijemputkan, kalau pergi pasti kena makan, kalau tak makan rugi tw...huahuahua....perot korang pasti menangis...hehe.. tak makan tak sedap pllak, lauk-lauk best hoho depan mata...tapi takpe kalau korang baca entry nie sampai habis pasti ade jawapannyer untuk kite-kite semua....

hampir tiap-tiap minggu undangan yang ade, invitation sana sini dari kawan-kwan atau sedara-mara or jiran-jiran kite,betul tak? 

Senang je, haha.. Banyakkan minum air kosong. Sebelum sampai kenduri minum air kosong. Di kenduri pun kalau ada air kosong, minum air kosong je daripada air manis. Selepas kenduri dah sampai rumah, minum air kosong lagi. Dengan cara mudah ni, pemakanan akan terkawal sikit. Kalau ada Tea Mix lagi bagus, ia akan membantu tingkatkan metabolisma, jadi badan akan proses makanan cepat sikit dan lebih cepat nak buang air besar.

Dengan keadaan cuaca yang tak berapa baik..apa kata kita sama jaga kesihatan  :)






Terima kasih pada yg m'baca :)

Thursday, December 6, 2012

" Cik Lyeen's Giveaway"




                              cantik banner dia, macam tuanyer jgak commei (biru pink) like3...


Bismillahirrahmanirrahim....


jom korang join  [ klik utk join]



Terima kasih pada yg m'baca :)

Jemput semua ke Putrajaya.....








Bismillahirrahmanirrahim...

selamat pagi pada rakan-rakan blogger...tengok tak banner kat atas tu..warna warni kan, memang terpana-pana mata bile tengok...hehe...hari nie nak bagitahu kat semua mesti korang suka kan dapat makan, rugi korang buah-buahan tempatan tu...jom laa kite ramai-ramai pergi serbu Laman 1Malaysia.

Macam-macam aktiviti sepanjang hari tu, boleh laa datang ramai-ramai...ade senam aerobik..boleh laa bersenam-senam sekali, korang Laman 1Malaysia tu bersebelahan dengan tapak pasar tani, dan berdepan dengan bahagian pinjaman perumahan kat presint 2 tu.

tapi cik shomel mungkin ade hari esok 7hb..sapa datang esok boleh laa kite jumpa
dan makan sama-sama...kalau sapa ternampak tu tegur-tegur laa ea, takot tak perasan plak bile dah makan-makan kat situ kan.

#tegur-tegur laa kalau terjumpa nanti :)



Terima kasih pada yg m'baca :)

Tuesday, December 4, 2012

Gambar menceritakan segalanya :)




Bismillahirrahmanirrahim





situasi #1…



situasi #2…




situasi #3…


situasi #4…




Terima kasih pada yg m'baca :)

Monday, December 3, 2012

Eca Year End Giveaway #4





Terima kasih pada yg m'baca :)

Jom Join Bloglist Ayuinsyirah Tahun 2012







Bismillahirrohmanirrahim......

selamat pagi semua rakan2 blogger.....

walaupon mood hari isnin selalu "monday blurr" haha

mari kite hidupkan dan ceriakan pagi ini dengan wajah berbunga-bunga...

pada semua jom kite meramaikan lagi join 

JOM JOIN BLOGLIST AYUINSYIRAH TAHUN 2012





Terima kasih pada yg m'baca :)

Thursday, November 29, 2012

Skuad Harimau Malaya baham Laos





































Bismillahirrahmanirrahim

 Hari ini kite semua rakyat malaysia terseyum lebar dengan kejayaan dari skuad pasukan "Harimau Malaya" telah menewaskan pasukan lawan iaitu Laos { 4-1}... khabar yang cukup menggembirakan dengan kejayaan skuad harimau malaya.. tahniah pada semua pemain, sure laa kite tengok semalam...#penyokong yang setia... :)
lagi pasal bola semalam, korang boleh baca kat bawah nie...saje kite tepekkan untuk tatapan semua...


KUALA LUMPUR - Harimau Malaya akhirnya mempamerkan watak juara bertahan apabila membaham Laos dengan penuh bernafsu dengan kemenangan bergaya 4-1 di hadapan 15,000 penonton di Stadium Nasional Bukit Jalil, semalam.

Pungutan tiga mata berharga itu sekali gus membuka peluang Malaysia ke peringkat separuh akhir menjelang pertemuan getir berdepan seteru utama, Indonesia pada perlawanan terakhir Kumpulan B, Sabtu ini.

Selepas dikritik hebat apabila kalah 0-3 kepada Singapura, Ahad lalu, ketua pasukan, Safiq Rahim ternyata menunaikan janjinya kepada peminat apabila membuka tirai jaringan skuad negara pada minit ke-15 tetapi dapat disamakan oleh Laos menerusi Khonesavanh Sihavong pada minit ke-38 sebelum menutup tirai separuh masa kedua.

Bagaimanapun, semangat Harimau Malaya ternyata seolah-olah berbeza pada separuh masa kedua dengan rakus melakukan kebangkitan apabila berjaya mendapat tiga gol melalui Safee Sali pada minit ke-67, Wan Zack Haikal Wan Nor minit ke-75 sebelum empat minit kemudian, Khyril Muhymeen Zambri memastikan kemenangan besar skuad negara dengan gol keempat Malaysia.

Rajagobal menepati janjinya membuat rombakan dalam kesebelasan utama apabila menurunkan empat muka berbeza daripada perlawanan menentang Singapura tempoh hari dengan memberi peluang kepada Mohd. Farizal Marlias sebagai penjaga gol utama selain Mahalli Jasuli, Shakir Shaari dan Wan Zack Haikal Wan Nor.

Paling mengejutkan, Norshahrul Idlan Talaha yang dikhabarkan mungkin direhatkan kerana mendapat rawatan di hospital kerana mendapat jangkitan di telinga diturunkan oleh Rajagobal, malahan menampilkan aksi penuh bertenaga di bahagian serangan dengan banyak mengkucar-kacirkan pertahanan Laos.

Corak permainan yang disajikan oleh Harimau Malaya cukup mengagumkan dengan banyak larian-larian pantas di bahagian sayap daripada S. Kunanlan dan Wan Zack berjaya merobohkan kekentalan kubu pertahanan Laos yang bagaikan terpukau melihat kehebatan Harimau Malaya.

Ternyata percaturan baharu pengendali berusia 56 tahun itu cukup menjadi dengan perubahan ketara boleh diperhatikan di bahagian tengah melalui gandingan Safiq Rahim dan Shakir yang menggantikan tempat Amar Rohidan berjaya mengawal tempo permainan di samping sering bertindak pantas membendung sebarang gerakan berbahaya lawan.

Tidak menghampakan, Mahalli Jasuli yang beraksi di bek kanan sering kali membantu melakukan gerakan pantas dan hantaran-hantaran berkualiti ke dalam kotak penalti lawan di samping turut dibantu Wan Zack Haikal.

Namun, persembahan Safee mendapat sedikit kritikan kerana banyak melepaskan peluang mendapatkan jaringan apabila mensia-siakan sekurang-kurangnya enam percubaan di hadapan pintu gol sebelum terpaksa dibawa keluar dan digantikan dengan Khyril pada minit ke-77.

Gol pembukaan Malaysia diperolehi melalui jaringan menarik pakar sepakan percuma negara, Safiq selepas 15 minit permainan bermula yang melencong ke arah kiri pintu gol lawan.

Namun, ketua pasukan negara itu menjadi punca kepada jaringan penyamaan Laos, 23 minit kemudian apabila kesilapan hantarannya membuka ruang kepada Khonesavanh melepaskan rembatan yang mengenai kaki Aidil Zafuan lantas mengelirukan Farizal sebelum bola melantun masuk ke dalam pintu gol.

Semangat perjuangan Harimau Malaya akhirnya menjelma pada babak kedua walaupun berdepan situasi cemas seketika apabila melihatkan Safee gagal menterjemahkan sekurang-kurangnya tiga peluang terbuka pada minit ke-47, 58 dan 63 sebelum menemui sasaran melalui jaringan mudah pada minit ke-67 hantaran Wan Zack.

Gol itu ternyata membunuh semangat Laos dan Wan Zack yang layak dianggap antara pemain terbaik pada perlawanan semalam menanduk masuk gol ketiga pada minit ke-75 hasil hantaran Kunanlan dan Khyril yang masuk selaku pemain gantian melakukan gerakan solo menarik bagi merakamkan jaringan keempat Harimau Malaya.








Terima kasih pada yg m'baca :)

Wednesday, November 28, 2012

Peplum Giveaway by Nadnod Azizan ! :)




Bismillahirrahmanirrahim....

wahh kebetulan sungguh arini... baru jew pagi tadi search baju peplum...memang tengah mencari, warna yang paling kita suka plak tu..(purple kaler)....tetiba terbukak satu blog nie tengah buat peplum giveaway korang...hope dapat menang... :)







Terima kasih pada yg m'baca :)

wordless wednesday







Bismillahirrohmannirohim


bersiaran pada hari ahad, 7.30malam
dan ulangan pada hari selasa 10.00 malam.

Terima kasih pada yg m'baca :)

Tuesday, November 27, 2012

A time to Remember




Bismillahirrohmannirohim



cinta BISMILLAH

 Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH.
Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah
BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis
pada setiap wahyu yang Allah turunkan kepada
Jibrail.

 “ BISMILLAH untukmu dan rumahmu, suruhlah
Mereka apapbila memohon sesuatu dengan
BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap
Mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam.
(Hadith Qudsi)

Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka
Semua awan berlari kea rah barat, angina terdiam, air
Laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang dan
Terlempar semua syaitan.

 Demi Allah dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH
Itu dibacakan pada orang sakit melainkan menjadi
ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di
atas sesuatu melainkan Allah beri berkat ke atasnya.

 Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati
Syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali
Memulakan sesuatu perkara yang baik.

 Jumlah huruf dalam BISMILLAH ada 19 huruf dan
Malaikat penjaga neraka dan 19.Ibnu Mas’ud
Berkata: ‘Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19
malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali
setiap hari.’

 Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH
(penjaga/khadam) hinggan tiap huruf berkata, ‘Siapa
Yang membaca BISMILLAH maka kamilah
kekuatannya dan kamilah kehebatannya.

 Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH
Nescaya Allah akan mengangkat namanya di syurga
Yang sangat tinggi dan diampunkan segala dosa
Kedua orang tuanya.

 Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan
Bertasbihlah segala gunung kepadanya.

 Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak
21 kali ketika hendak tidur, maka akan terpelihara
Dari gangguan syaitan, kecurian dan kebakaran, maut
Mendadak dan bala.

 Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak
50 kali di hadapan orang yang zalim, hinalah dan
Masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah
Keberanian dan kehebatan kepada si pembaca. 




#sekadar perkongsian ilmu....



Terima kasih pada yg m'baca :)

Monday, November 26, 2012

Akhirnye terhasil jugak "chocalate bottom banana squares"







Sebelum 







 selepas


#xde pic masa lepas potong....

Alhamdulilah akhirnye saya berjaya jugak setelah 2 kali mencuba....
insyallah akan mencuba lagi pelbagai resipi....
resipi dari ct delima...




Terima kasih pada yg m'baca :)

Wednesday, November 21, 2012

Tentang KaMi





Assalammualaikum semua…


Salam manis buat reader-reader semua… hari nie nak menaip ape ea, dok pikir punye pikir,  Jumpa dah satu tajuk  “selalu berkongsi”. Haahahaha, korang jeles tak, jeles tak, mesti jeleskan sebab korang xde kembar macam cik shomel n mytwin cik shomel…hihihi… (xla jangan ambik hati plak tau, gurau-gurau jew).


Nak cerita kat korang semua, dari kecik sampai besar iteowg selalu berkongsi ape-ape jew bende, nak tahu ape???? Memang dari kecik ibu dah ajar ape-ape beli satu jew, memang ibutitikberatkan“kongsi’.


1. Terutama bab makan n minum

Selalu pergi makan n minum kat kedai kitowg akan berkongsi jew, xpernah nak order 2gelas pon,  pelik tak, hihi tak pelik kot erk, sbb korang2 pon pernah gak kan berkongsi..hihihi.. kiteowg jenis penjimat kot, hihihi, jadi nak jimat order satu jew dah ckup…sampai dah dewasa nie pon same ajew.. kadang-kadang owg yang mintak order tu pon pelik, owgnye ade 5 tapi order air 4 jew…hihihihi (save air).kan. Kalau bab makan pulak kongsi jgak…klu sowg lapar sowg lagi lapar skit-skit jew, iteowg wat kputusan order satu nasi, satu makan ringan jew, boleh tukar-tukar nanti, kan berboloi, hihihi


2. Barang Makeup

Nie selalunye berkongsi, mytwin or cik shomel selalu suke-suke mintak, barang dia, barang kite sama jew, nak bile pon beli satu jew, sekarang kot baru nak blajar beli asing-asing, tapi kalau dia xde, same jew, pkai jgak, hihihihi. Best kan hidup berkongsi nie…


3. Tidur

Kalau tidur plak tak boleh tidur jauh-jauh kot, pasti mencari…itupon kalau kat umah laa..kadang-kadang gaya tido pon same, hihihi, gelak bile tengok tau..


4. minat yang sama tapi berbeza skit

Kalau kat rumah tu bab mengemas paling cekap bagi kat mytwin, kalau dengar jew adeowg nak datang rumah dalam 5 minit tu dah clear kot ruang tamu tu, hihihi, cik shomel plak bab dapur, kalau adeowg nak datang masak jew ape yg ade… janji kite bagi dia makan…cik shomel bahagian dapur jew, bhgian mengemas boleh tapi lambat skit laa daripada mytwin, hihi


5. takut kucing

Hahaha, yang nie lagi laa… jumpa jew kucing depan mata dah kelam kabut, haru biru kalau pergi makan kat gerai, yang jadi magsa menghalaunya sape lagi adik kite, ciap cakap lagi kat kite, kakak kucing tu duduk jew kat sebelah kakak, dia nak berkawan n berkenalan ngan kakak tu..hehe ade kew adik kite cakap macam tu…ade plak kucing yang saje jew lalu n tetiba macam dia tahu jew iteowg nie takot kat dia kan. Lagi laa dia suke menyakat n duduk-dukut kat tepi kerusi kite.


6.kongsi duit

Bab nie tak leh laa nak dipisahkan, kalau salah seorang tak de duit kompom laa sorang lagi menghulurkan bantuan..hehe, best kan ade kembar macam kiteowg.. bak kata pepatah “berat sama dipikul, ringan sama dijinjing”..korang bile lagi nak ade kembar..hahaha soalan yang tak masuk dek akal???



7. rezeki satu tempat

Sekarang nie keje satu tempat, pergi dan balik  keje pon sekali tw…haha… jeles tak... best kan. Satu jalan, satu hala… kemana pon bersama…. J agak-agak jodoh same kew????
Sila mendoakan moga kiteowg dipertemukan jodoh yang baik....]

#sekian





Terima kasih pada yg m'baca :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...