Monday, February 20, 2012

kuasa air membelah jalan raya (subhanallah)Assalamualaikum semua......

malam yang indah dan sepi, dikejutkan dengan berita yang berlaku..Cik shomel terbaca satu artikel dari facebook Cik shomel tentang dunia  yang macam-macam bencana terjadi di dunia realiti sekarang....sumber dari melayu kini.... jom kite view gambar di bawah k....


Subhanallah! Kuasa Air Sungai Membelah Jalanraya. Air merupakan anugerah Allah yang tak terhingga kepada umat manusia yang hidup di muka bumi. Tanpa air, kehidupan tidak dapat dijalankan. Bayangkan sahaja planet Marikh dan lain-lain, kerana tiadanya sumber air, kehidupan di planet-planet tersebut ternyata sangat mustahil. Bagi kebanyakkan orang, air tampak kurang berbahaya dan mempunyai fizikal yang agak lemah jika dibandingkan dengan api. Tapi ketahuilah bahaya air sebenarnya mempunyai kuasa yang terpendam. Tragedi tsunami di Indonesia dan Jepun menjadi saksi tentang kehebatan kuasa air.
Di bawah merupakan satu lagi kejadian pelik tentang kehebatan air yang dapat membelah sebuah jalanraya dengan mudah sekali. Mari kita saksikan!

Terima kasih pada yg m'baca :)

4 comments:

 1. Subhanallah...seram i all's..macam2 kejadian berlaku di dunia skrg ini.semoge kite bersama orang2 yg soleh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. dunia dah semakin tua....mcm2 benda b'laku..moga2 begitu laa ea kak...amin...

   Delete
 2. sekarang banyak bencana alam...risau....

  ReplyDelete
  Replies
  1. salam p'kenalan kak aty...hapy jew tgk blog akak...hehehhe....tu.la skrg hampir stiap ari ade jew bencana b'laku....ya ALLAH selamatkan negaraku malaysia....:)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...